Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lins Laenen 100e lid Fietsbieb Westerlo

WEsterlo Fietsbieb

Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar… met fietsen. Het kan! De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs.

Bij de Fietsbieb in Westerlo kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden.

Ouders weten het al langer. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. Ook al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk tweedehands fietsje, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

Fietsbieb verzorgt je tiptop

Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje?

Wel, dan mogen leden de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang! Zelfs langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft.

Wie is fietsbieber?

Fietsbieber ben je als je lid wordt. Lid worden kost je 20 euro voor een jaar. Wie echter een kinderfiets in redelijke staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis fietsbieber. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven.

Opgelet! Bij het lenen van een fiets wordt 20 euro waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer inlevert.

100e lid voor de Fietsbieb van Westerlo

Recent verwelkomde de bezieler van de Westelse fietsbieb, Stefan Van de Kerckhof, en Kris Van Dael, voorzitter van Beweging.net Westerlo, het 100e lid.

Lins Laenen uit de Trienenkant ontving een duoticket voor Bobbejaanland en een waardebon van onze fietsbieb. Sinds de opstart in de vakantie van 2019 werden om en bij de 500 fietsen ontleend.

Maak kennis met de fietsbieb op zaterdag 27 mei van 09u00 tot 11u30 in het uitleenpunt in het Projecthuis De Dreef, De Merodedreef 161 Westerlo.

Ook op zaterdag 1 juli zal de fietsbieb aanwezig zijn op de ‘open shopping days’ in het centrum van Westerlo.  '

Op de foto van links naar rechts : Kris Van Dael, Lins Laenen, mama Hilde van Loy en Stefan Van de Kerckhof. 

WEsterlo Fietsbieb

Deel dit artikel